Sureprime´s Kennels 20-års-jubileum

 Var ligger Granås gård?

Du som läste inbjudan till Sureprime´s kennels 20-årsjubileum på hemsidan och i tidningen såg nog namnet på gården vi skulle besöka. Men var ligger den?

Irrandet i skogarna öster om Nybro kändes osäkert. Fråga i en plötsligt uppdykande gård i en glänta gav svaret:  ”vänd och åk tillbaka ett par kilometer”, inte helt lätt med en lång husbil, men sagt och gjort, och plötsligt stod hon där med en skylt i sin hand, Britten Thörnblad, vår värd de kommande två dagarna.
”Välkomna, här finns plats för er husbil och i morgon skall vi vara på gården ni ser tvärs över åkern”.


Granås Gård i närheten av Kristvallabrunn i Småland. Underbart vackert!
Foto: Björn Magnusson

 

Vi rekognoserade lite och hittade ett stort stall med en bra lokal, full av trimbord. En vacker sjö i närheten lockade en del deltagare. Efter en stund kom fler ekipage och dagen avslutades som sig bör med ost och vin och mycket hundsnack.

Britten hade bjudit in till tre aktivitetsdagar kring våra kära australiska terriers med anledning av hennes kennels 20-årsjubiléum.
Deltagare från både Danmark (Kaj och Bente Frøling) och Finland (Oona Rantalainen) var på plats förutom de svenska.
Efter en kaffestund med presentation av samtliga deltagare ackompanjerat av hundars "prat",  vidtog den första programpunkten som var trimning.

 


Vovvarna bekantar sig med varann.

 


Trimningsinstruktioner.

Efter en introduktion av Britten där hon gick igenom sina arbetsprinciper, inleddes trimningsarbetet på egna och andras hundar. Stackars Snygg-Micke hade en hård dag där de flesta var och ryckte i hans testar som hade sparats för detta tillfälle.


Ann-Britt och Snygg-Micke (Jaskarin Magic Eyes).
Foto: Björn Magnusson

 

Hillton, som just flyttat till Maritha och var lite ovan med allt det nya, var i behov av en trimning.

Foto: Kaj Fröling

 

Lunch
Arbetet avlöstes av lunch som vi fått beställa och som hämtats av Brittens dotter Elin.
Pauser togs då vi hade möjlighet att promenera i de fina omgivningarna och en del av vovvarna fick leka fritt...


Foto: Kaj Fröling

 

Ringträning
Nästa programpunkt var ringträning med värdefulla tips från Britten och Oona Rantalainen, som kommit hit från Helsingfors. Vi tränade handling och alla imponerades dessutom av 10-åriga Whilma som ”visade” en av Brittens hundar med självklar pondus. Allan - Sureprime`s Quinsy är hans namn.

 


Oona och Hoksel Ulysses - Kip och lilla Apa som ser på.

 

Grillning
Nu hade vi flyttat oss till ett annat område på gården, där deltagarna hade möjlighet att bo i samma hus eller - för de som hade husbilar/husvagn - på gårdsplanen. Så småningom var det åter dags för mat.
En stor grill tändes, där Brittens man Nonne agerade grillmästare med den äran.

 

Återigen hade Elin hämtat råvarorna (köttet) och lagt dessa i en mumsig marinad och dessutom gjort en jättesallad. Det åts (och dracks) under livligt hundsnack. Vid slutet av dagen var alla proppmätta och fyllda med ny entusiasm.

 

Utställning i Ronneby
Dag två innebar att vi förflyttade oss till den internationella utställningen i Ronneby, där en del av oss skulle omsätta våra uppfriskade eller nya kunskaper i praktiken. Massor av hundar och hundfolk. Roliga kontakter för hussar och  mattar och viktig social träning för våra hundar. Om resultatet kan man läsa på annan plats.

Whilma och Allan - Sureprime`s Quinsy glänste i valpringen!


Foto: Kaj Fröling

 

Hundträning
För vår del var det efter denna dag annat som gällde, men de flesta fortsatte en tredje dag på Granås gård, då temat var hundträning.

 


Helen Kjellander visade deltagarna hur man kunde träna sina hundar på ett trevligt och bra sätt.
Foto: Kaj Fröling

Vi vill tacka Britten, Elin och Nonne för dessa fina, trevliga och nyttiga dagar! Vi väntar ivrigt på nästa jubileum. Det finns ju mycket man kan fira!!

 


Britten - for ever in love with dogs!

Björn Magnusson

 

Last weekend I had the most amazing time at kennel Sureprime's 20th anniversary celebration in southeast Sweden. The biggest and the greatest congratulations to dear Britten who has done magnificent work with both her breeding as well as arranging this lovely gathering. Thank you for everything, I'm really proud to be part of this family! (Editor´s note: Oona is the owner of Apa, CH Sureprime's Puma).

It truly was a very educative and entertaining trip to the aussie world and I feel I have made friendships that will last for a lifetime. I have gained a lot of valuable information and met many knowledgeable people... and all the aussies I saw were just wow!
Thank you everyone for your great company and hope to see you all soon!

There are many fine pictures from the event mostly taken by Kaj Frøling. Thank you!  

Oh, and we did show in Ronneby INT!
Apa, CH Sureprime's Puma EXC2 CQ BB3 CAC R-CACIB
YIPPEE !

Oona Rantalainen, Helsinki

 

Oona came together with her little girl *Apa* - Sureprime´s Puma

Foto: Kaj Fröling